Wij bieden aangepaste diepvriesmaaltijden aan voor slikproblemen

 

De "Vrienden van Nutrify" zullen aanwezig zijn op Levensloop Edegem 2022 met een stand. 

Wij wandelen in team 24u tegen kanker. 

Nutrify ondersteunt dagdagelijks patiënten met kanker en voornamelijk door de voeding zo goed mogelijk aan te passen om niet teveel te vermageren en op kracht te blijven. Soms is dan ook specifieke drinkvoeding nodig om gewichtsverlies zoveel mogelijk te beperken. Soms moet ook de textuur aangepast worden om vlot te kunnen blijven eten na chemo of radiotherapie. 

 

Doe mee

Heb je kanker of heb je kanker gehad? Als Vechter ben je onze eregast op de Levensloop-activiteiten in Edegem. Je kracht en moed worden in de bloemetjes gezet. Schrijf je in en wordt verwend gedurende heel het Levensloop WE.  

 

Wil je ook je steentje bijdragen dan kan dit door een gift te doen via https://www.levensloop.be/teams/vrienden-van-nutrify-2

Woon je in de omgeving van Antwerpen,  steun dan ook Levensloop en kom dan zeker mee wandelen en schrijf je in via deze link

 

Speciale actie" Levensloop Edegem"

Ondervind je zelf moeilijkheden om op krachten  te blijven en heb je voedingsondersteuning nodig.
Wil je voor een kennis of familielid een kennismakingspakketje Drinkvoeding aanvragen. 

Bestel je gratis pakketje tot en met eind september dan via onderstaande aanvraagformulier "Actie Levensloop 2022". 
Kan je het niet komen ophalen op het evenement zelf, dan sturen we het op naar je thuisadres. 

 

Praktisch : Fort 5 hangar 39 , Rogier Van der Weydenstraat 2650 Edegem

Wanneer: van zaterdag 8 oktober 15u tot en met zondag 9 oktober 15u 

 

 

 

 Recent nieuws over voeding 

Genoeg eiwit blijft uitdaging voor ziekenhuizen

 

https://www.nieuwsvoordietisten.nl/genoeg-eiwit-blijft-uitdaging-voor-ziekenhuizen/

12/01/2022 Nieuws voor diëtisten 

Ondervoeding komt het vaakst voor op de afdelingen geriatrie, oncologie, gastro-enterologie en interne geneeskunde. Op deze afdelingen is 27-38 procent van de patiënten ondervoed bij opname.

 

In slechts 1 op de 5 ziekenhuizen in Nederland krijgt meer dan 60 procent van de ondervoede patiënten genoeg eiwit binnen op de 4e opnamedag. Dat blijkt uit een omvangrijke inventarisatie van de eiwitinname van bijna 340.000 ondervoede ziekenhuispatiënten in de periode 2009 tot en met 2019. Hiervoor zijn gegevens gebruikt van de prestatie-indicator ondervoeding van de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd. De resultaten zijn gepubliceerd in Clinical Nutrition, door 4 diëtisten van Amsterdam UMC en de Stuurgroep Ondervoeding.

Ondervoeding bij opname

Uit het onderzoek blijkt dat op de dag van opname gemiddeld 14-15 procent van de patiënten ondervoed is. Ondervoeding komt het vaakst voor op de afdelingen geriatrie, oncologie, gastro-enterologie en interne geneeskunde. Op deze afdelingen is 27-38 procent van de patiënten ondervoed bij opname. Ondervoeding gaat gepaard met meer complicaties, verhoogde mortaliteit, langere duur van het ziekenhuisverblijf en hogere kosten.

Adequate eiwitinname

Op de 4e dag in het ziekenhuis had 44-53 procent van de ondervoede patiënten een adequate eiwitinname in de periode tussen 2011 en 2019. De score varieerde tussen ziekenhuizen en verbeterde licht in de periode tussen 2013 en 2019. In die periode was een daling zichtbaar van het aantal ziekenhuizen met een “slechte” score (adequate eiwitinname bij minder dan 40 procent van de ondervoede patiënten). Tussen 2015 en 2019 steeg het aantal ziekenhuizen met een matige score (adequate eiwitinname bij 40-60 procent van de ondervoede patiënten). Het aantal ziekenhuizen met een goede score bleef min of meer stabiel (met een positieve uitschieter in 2018). Van een goede score was sprake als minimaal 60 procent van de ondervoede patiënten een adequate eiwitinname behaalde. De norm is niet hoger gesteld omdat ondervoede patiënten vaak complexe problemen hebben en zich zo ziek voelen, dat een adequate eiwitinname niet altijd realistisch is.

Vroege herkenning en behandeling van ondervoeding

De auteurs concluderen dat het een zeer moeilijke uitdaging blijft om te zorgen dat patiënten in het ziekenhuis voldoende eiwitintake behalen. Voortdurende aandacht is nodig om ondervoeding op de agenda te houden. Vroegtijdige herkenning van ondervoeding, een optimaal afgestemd voedingsconcept, optimale multidisciplinaire samenwerking en voortdurende evaluatie zijn noodzakelijk om optimale voedingszorg te kunnen bieden in het ziekenhuis